top of page

In 2006 richten Shirly LAUB (viool), Tony NYS (altviool) en Karel STEYLAERTS (cello) TrioFenix op met als doel het weinig gespeelde maar prachtige repertoire voor strijktrio ten volle te exploreren.

Naast de grote meesterwerken legt TrioFenix zich ook toe op het minder bekend en hedendaags werk dat voor dit genre geschreven is.

Onder de noemer TrioFenix+ nodigen ze regelmatig extra muzikale partners uit zoals onder andere pianisten Pascal Sigrist en Lucas Blondeel.

Van meet af aan genieten ze de steun van Klara, het Festival van Vlaanderen, het Ostbelgiën Festival, het Festival de Wallonie, het Festival des Ecrins (Frankrijk), Flagey en vele anderen.

Bij het label Fuga Libera verscheen in 2010 hun eerste CD. Het fameuze Divertimento KV 563 en de zes Adagio’s en Fuga’s KV 404a van de ongenaakbare W.A. Mozart werden zo hun muzikale visitekaartje en betekenden een belangrijke stap in TrioFenix’ verdere bestaan.

 

In 2012 namen ze voor Canvas de Serenades opus 10 van Ernst Von Dohnanyi en het opus 8 van Ludwig Van Beethoven op.

Hun nieuwste Fuga Libera CD met daarop Van Beethoven’s opus 3 en de Serenade opus 8 verscheen in april 2016 en werd warm onthaald door het publiek en de gespecialiseerde pers.

Shirly Laub, biografie, viool, triofenix
Tony Nys, altviool, biografie, triofenix
Karel Steylaerts, triofenix, cello, biografie
bottom of page